MALINOISPENTUE SYNTYNYT 8.10.2020!

5 urosta ja 3 narttua

YHDISTELMÄ:

isä:
Talvihallan Etsivä "Tähti"
( Dubion Lupus x Idole du Fosseret )

terveystulokset:
A/A (indeksi 108)
0/0 (indeksi 103)
LTV0, VA0, SP0
silmät terveet
SDCA1 terve, SDCA2 terve

koe- ja näyttelytulokset:
IGP2
IFH1
RH-TV
LTE 170+
AVO ERI AVK1

Tähti on vahvasti omilla jaloillaan seisova, avoin ja sosiaalinen uros. Se on energinen ja itsenäinen työskentelijä, joka on sinut erilaisten ympäristöjen ja olosuhteiden kanssa. Alustavarmuutta on päästy testaamaan paljon erilaisissa tilanteissa; työskentely ja liikkuminen sujuu Tähdeltä ongelmitta ahtaissa paikoissa, pimeässä, korkealla, epävakaalla alustalla jne. Tähti myös matkustaa sujuvasti, mm. lentokoneella, laivalla, autolautalla sekä autossa, jossa sille vieraita koiria.

Vahvan nenänkäyttönsä, uteliaisuutensa ja itsenäisyytensä vuoksi Tähti soveltuu hyvin erilaisiin etsintätehtäviin. Tähti kouluttautuu kansainväliseen pelastustoimintaan osaksi Finn Rescue Teamin muodostelmaa. Tähti on hyvin vieraiden käsiteltävissä, vieras ihminen pystyy esim. pukemaan varusteet sille sekä käsittelemään haastavimmissakin olosuhteissa. Tähden kanssa harrastetaan myös suojelua ja siltä löytyy molemmat viettialueet.

Muutoin Tähti elää kerrostalossa normaalin kotikoiran elämää ja sen laumaan kuuluu omistajan lisäksi myös toinen koira. Lasten kanssa Tähti ei ole ollut kovin paljon tekemisissä, mutta tapaamiensa lasten kanssa käyttäytynyt järkevästi.©Emilia Salmijärvi

emä:
Peta "Lempo"
( Ruutipussi Famas x Manouman Edna Krabappel )

terveystulokset:
A/A (indeksi 101)
0/0 (indeksi 103)
LTV0, VA0, SP0
olat & polvet terveet (K.Ventelä)
silmät terveet

Lempo on erittäin temperamenttinen ja korkeaviettinen pieni malinoisnarttu. Se on tekemisissään nopea ja kiihkeä, tulta ja tappuraa. Harrastukset ovat olleet ohjaajasta johtuvista syistä tauolla viimeiset pari vuotta, mutta Lempolla on treenattu suojelua sen verran, että on voitu todeta sen olevan kaksiviettinen koira, jolla on hyvät hyökkäykset sekä hyvä otekäyttäytyminen. Korkeasta vietistä huolimatta Lempo ei koskaan vuoda ja se kykenee hyvin siirtymään hallintaan. Pennuista kiinnostuneille löytyy treenivideoita.

Erilaiset tilat tai pinnat eivät vaikuta Lempon toimintakykyyn. Testattu on muunmuassa liukkaita pintoja, korkeuseroja, pimeitä ja ahtaita paikkoja sekä portaikkoja. Lempo ei ole erityisen sosiaalinen koira, eikä ole vieraiden käsiteltävissä. Se ei myöskään hyväksy vieraita omalla alueellaan. Muutoin se suhtautuu täysin neutraalisti isoihinkin ihmismassoihin, eikä sitä hetkauta erilaiset paikat eikä tilanteet. Lempo elää pääosin tarhakoirana. Se vaatii erittäin paljon liikuntaa ja päivittäistä työskentelyä ollakseen miellyttävä koira arjessa. Tämän vuoksi pennut myydään ainoastaan aktiivisille harrastajille tai työkoiriksi.

Synnytys meni hyvin, eikä sen kulkuun tarvinnut puuttua mitenkään. Kaikki 8 pentua syntyivät virkeinä ja elinvoimaisina. Emänä Lempo on ollut erinomainen ja erittäin rauhallinen. Kasvattajan tehtäväksi on lähinnä jäänyt laskea pulleat pennut päivittäin.

PENTUTIEDUSTELUT: kennelkulovalkean@gmail.com tai
044-2118692 (jos en pysty vastaamaan, jätä viesti niin soitan myöhemmin takaisin)